Trip trap træsko.

Vi har ikke gjort så meget i at have elever, her i Poul Stig Briller. Vi har i mange år danset om den varme grød og ikke været helt parate til at tage springet. Men dengang Mikkel var i erhvervspraktik og var god til at vælge kage, tænkte vi at det nu nok var på tide. Til at tage ansvar, møde nogle inspirerende, begavede og spændende unge studerende og gøre dem til de bedste optometrister der findes på deres respektive årgange. Ved at tilbyde dem praktikplads som elever i Poul Stig Briller.

Så nu har vi ikke kun Mikkel, men også Else og Sarah. Og sikke heldige vi har været. Mage til dygtige og inspirerende kollegaer skal man længe lede efter. De tager imod de udfordringer vi kaster imod dem med sikker hånd og imponerer os jævnligt. De klarer sig vanvittigt flot fagligt og stiller op til den ene og den anden eksamen og består med flotte karakterer. Og så er de også sjove.

Else er vores første års elev. Hun har fortid som blomsterdekoratør med egen forretning, men faldt for at kunne arbejde et sted, hvor den boglige del fylder mere. Else er vores blomsteralf, som sørger for at kreere de mest fantastiske buketter på vores disk.

Else

 

Sarah er vores nyeste ansat, og vores 2. års elev. Hun har før været i praktik i Profil Optik, men valgte så at tage et år som chef hos Cofocos Supermarché på Torvehallerne. Men lysten til at håndtere kunder og briller kom igen og vi er rigtig glade for at hun har sagt ja til at være elev hos os.

Sarah

Og så til sidst, men ikke mindst, vores alle sammens Mikkel, som ganske snart bliver færdigudlært. Han har lige afleveret sit speciale og har til vores store held takket ja til en stilling hos os, som fastansat optiker. Så ham ser vi heldigvis fortsat både på Strøget og på Strandvejen.

Mikkel Det var så vores trip trap træsko elever. Som I nok kan forstå er vi glade for at vi tog springet og ansatte disse søde mennesker. Vi bliver en bedre forretning af den grund, samtidig med at vi kan være med til at uddanne nogle fantastisk dygtige brillemennesker.

Udgivet i Ikke kategoriseret, Personale | Skriv en kommentar

Pump up your summer

L.G.R. Sunglasses has become an icon of Italian eyewear due to the design, quality, and elegance, hand made in Italy by artisans.

This spring/summer L.G.R. Sunglasses has recently added 4 new models to its Spring/Summer collection 2012. These new models carry on the elegance and quality of L.G.R., all models are hand made by Italian artisans in a wide variety of colors and lenses.

The new models are an example of the classiness and style found in the late 50′s and early 60′s.

The new polarized mirrored frames

The new polarized mirrored frame “Nairobi”, shown above, is available with red, green and blue mirrored lenses in our stores – a very simple and elegant design.

As promised, we will show you how to pump up your summer 2012 ..

Mark Pontius, one of the frontmen of one of our favourite bands, Foster The People, shown in the picture below, is wearing L.G.R. sunglasses. If you don’t know about these 3 guys from LA – then you should check them out! So if you get a chance to see them – don’t miss out!

No matter what – pump up your summer 2012 by wearing L.G.R. sunglasses, like Foster The Peoples’ Mark Pontius.

You should definitely check our stores for the new collection!

Udgivet i Bare sjov & ballade, Nye briller | 2 kommentarer

Fra -4,00 til 0,00 på 9 timer – uden kirurgi

 

Udmåling og fotografering af hornhinder hos vores test-team

I dag har været en helt fantastisk spændende dag i PSB på Strandvejen!

Vi startede ud for 14 dage siden med at udmåle og fotografere øjne på vores 5 testpersoner, herefter bestilte vi de særlige natlinser hjem til vores test-team og fik grundig uddannelse i netop disse linser og tilpasning af dem.

I dag kom så det endelige, og længe ventede, resultat – er det muligt at have -4,00 og se perfekt uden hverken briller, linser eller kirurgi? JA - og er dét ikke fantastisk?!

Med natlinser skræddersys linsen præcis efter hornhindens form og så tilpasser øjets hornhinde sig linsen. Linsen bruges om natten, og når den tages ud om morgenen, har hornhinden formet sig, så krumningen og dermed synet er perfekt – og endda helt uden korrektion!

Vi er bare helt begejstrede – og har du lyst til at høre mere, så kom ind forbi Poul Stig Briller for information og eventuelt til en test for at se, om du er en kandidat til et liv uden briller og linser i dagtimerne!

/Rikke Sass og Malene Zangenberg

Udgivet i Kontaktlinser | 6 kommentarer

Man skal stoppe imens legen er god, har en klog person sagt engang…

Og det gør jeg så… Nu er det knap en måned til at jeg skal føde og jeg har min sidste arbejdsdag i dag. Så nu venter der en helt anden hverdag derude for mig. Men herinde i Poul Stig Briller forsætter brillelivet ufortrødent. Jeg har uddeligeret diverse webopgaver til Mette, Malene og Christine, som fremadrettet bliver dem der folder sig ud på vores forskellige profiler og medier her på nettet. Hvis I har kommentar, idéer eller feedback kan pigerne (næsten) altid fanges her i butikken på Østergade eller på vores Facebook profil. Kom og eller skriv glad…

Kan I have det godt & dejligt indtil næste år!

Gudlín

Udgivet i Personale | Skriv en kommentar

Marnis Consuelo Castiglioni gør det igen. Igen.

Vi har fået Marnis nyeste kollektion ind ad døren. Og for pokker, de briller er pæne. Man kan godt forstå at mærket Marni har kultstatus blandt modebloggere og andre modefanatikere her i kongeriget og udenfor. Desværre forhandler vi kun Marnis briller. Det er den begrænsning der ligger i at være optiker. Men Marnis tøj bliver blandt andet solgt hos vores næsten naboer Holly Golightly og gangske snart kan vi så forvente københavner frenzy, når Consuelos samarbejdskollektion med H&M bliver sat til salg. Det glæder vi os til…

 

 

 

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Det er slet ikke så mørkt i Jylland!

Hos Poul Stig elsker vi briller! Og derudover er vi for alvor begyndt at tage fat i kontaktlinser. Vi synes det er spændende, og vi vil gerne give vores kunder den bedste faglige oplevelse i vores kontaktlinseklinik.

Der er mange måder at holde sig fagligt opdateret på. Udover at deltage i efteruddannelse og diverse kurser inden for vores fag, er vi i virkeligheden ret nysgerrige efter at se hvordan vores kollegaer rundt omkring i Danmark arbejder. Tænk at få lov at være med på en arbejdsplads der griber hverdagen an på en helt anden måde end os, og kunne se hvordan deres faglighed kommer sig til udtryk. Måske kan vi lære noget af hinanden?

Vi synes selv det er en voldsomt god idé og har derfor inviteret os selv på besøg hos Kontaktlinse Instituttet i Aarhus. Det er nemlig stedet at ta’ hen, hvis man som kontaktlinsebruger har bøvl med linserne!

Her har de 100 kontaktlinsekunder igennem hver dag – sådan har det været i mange år, så mon ikke de efterhånden ved hvad de taler om?

- Det skal komme an på en prøve tænkte vi, og med ét var jeg udstationeret i Jylland i to dage….

En ganske almindelig onsdag morgen, træder jeg ind i muligvis verdens længste butik!  Prøverum efter prøverum så langt øjet rækker, som perler på en snor!

Den første jeg møder er Susan der står i receptionen, hun møder mig med et smil og viser mig straks hvor kaffen holder til, (og der fik hun en helt speciel plads i mit kaffehjerte). Men man må ikke tage fejl! Susan styrer kalenderen med hård hånd og har det helt store overblik, sammen med de andre assistenter!

Jeg blev koblet på Rasmus’ kalender. Hos ham fik jeg en masse gode råd om linser med læsefelt – Kontaktlinse Instituttet laver mange af den slags linser og vi glæder os rigtigt meget til at gøre dem kunsten efter!

Når jeg i ny og næ savnede at se en brille, gik jeg på besøg i den anden ende af bixen, hvor ”Buris briller” holder til. Her er det Betina og Rasmus der bestemmer! Disse to herlige mennesker gæstede Poul Stig briller for nyligt, også for at spionere lidt.

Måske blev Rasmus træt af, at have mig rendende i hælene dagen lang, i hvert fald blev jeg koblet på Phillip dagen efter!                                                                                              Men det var slet ikke så tosset endda, Phillip havde et spændende tilfælde jeg fik lov at se med på.

En pige med høj bygningsfejl, har været gennem et noget langt forløb, i håb om at komme til at bruge linser. Hun har prøvet mange forskellige styrker og typer.                         Phillip har fundet en ”hybrid-linse” som er en linse der er formfast/hård i midten, men blød i kanten.

Det er første gang kunden skal ha’ sådan en linse i øjet. Linsen fyldes op med farvet væske, så Phillip kan undersøge hvordan linsen sidder i spaltelampen bagefter.

Kunden kom endelig til at se ganske godt og var glad og tilfreds da hun forlod butikken.

Jeg fik en masse gode råd og tips med mig hjem til København, og lærte en masse rare jyder at kende. Måske kommer jeg og forstyrrer dem igen en dag i fremtiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udgivet i Kontaktlinser | En kommentar

Wax on – wax off… Historien om polering af skildpaddeskjold.

Vi har været så heldige at få omtale i magasinet Liebhaverboligen i december måned. Her blev der skrevet om de brillestel vi får fremstillet i ægte bøffelhorn og skildpaddeskjold:

Hvis man nu skulle blive den heldige ejermand af sådan et brillestel på et tidspunkt i sit liv, skal dyret også vedligeholdes. Det gøres ved at stellet poleres, idet det med tiden bliver matteret i overfladen, på grund af syre i vores sved.

Selvom vores arbejde som brillemennesker hovedsageligt består i synsudmålinger og salg, så må det ikke glemmes, at vi jo tilhører håndværkersegmentet. Vi sliber selv vores briller her i Poul Stig Briller, og lægger stor ære i sådan noget som at håndtere ægte materialer. Så det er en fornøjelse at få lov til at polere et brillestel fremstillet i ægte skildpaddeskjold, selv om det tager usandsynlig lang tid. Der kunne i hvert fald drikkes en rigelig mænde kopper kaffe i det tidsrum poleringen tager, hvis man nu kunne lide kaffe. Først skal der poleres på det “grove” hjul med voks:

Her bliver der faktisk fjernet et mikrotyndt lag yderst på stellet, for at komme ned til en blank overflade. Jeg har talt; ca 200 strøg, pr. kvadratcentimeter, på poleringshjulet skal der til.

Derefter tager vi og polerer hele stellet igen, på et finere hjul, uden voks. Denne polering fjerner ikke noget af materielet, men giver en højere glans.

Igen taler vi om i nærheden af 200 strøg på alle forflader på stellet.

Til sidst ser brillen sådan her ud…

Sådan gør vi i Poul Stig Briller. På husets regning. Men desværre skal du undvære din skildpadde et døgns tid. Vi håber at du synes det er det værd.

Udgivet i Du kan blive klogere, Ikke kategoriseret, Klassikere, Omtale | 4 kommentarer

Yellows Plus maler byen gul

Når vi hører om brillekollektioner designet og produceret i Japan, af japanere bliver vi nysgerrige. Ikke kun fordi japansk håndværk er det ypperste indenfor vores branche. Eller fordi at japanerne har en forkærlighed for de bedste materialer. Det er fordi at japanerne oftest er et par skridt foran i design og udtryk, hvor de formår at kombinere det klassiske udtryk med den helt perfekte streg. Brillemærket Yellows Plus har været et par skridt foran de sidste ti år.

Vi har været så heldige at lande en eneforhandlingsaftale med Yellows Plus på brillemessen Silmo i Paris. Det krævede en del armfægtning og øjenkommunikation med designeren Toshiaki Yamagishi, som ikke taler engelsk. Men det lykkedes og nu er kollektionen ankommet. Vi er ikke skuffede. Tværtimod er vi eksalterede over mængden af gode faconer, kvalitetsfornemmelsen og den gode smag i farver.

Faconerne er enkle og smukt designede. Der er nul tingeltangel eller bling. Kun mærkbar kvalitet og det perfekte udtryk.

Nogle flere billeder her…
Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Jamen, der sker så meget…

Det er ikke sådan at vi hviler på laurbærbladene her i Poul Stig Briller. Der sker kontinuerligt ændringer, som er spændende og udfodrende. Og det er vigtigt for os at vi informerer vores kunder og følgere om disse ændringer, så de ikke føler sig holdt udenfor. For det går jo ikke…

Først og fremmest har vi skullet sige farvel til en umådeligt dygtig og kompetent kollega, som har valgt at følge sit hjerte og søge nye udfordringer hos Adam Simmonds i London. Dorte rejste med sit habengut i slutningen af sidste måned og vi savner hende allerede meget. Men som de velopdragne mennesker vi er, ønsker vi hende al hjertens held & lykke i udlandet (men håber inderst inde at hun kommer tilbage til os…)

 

 

 

Men den gode nyhed er at vi ansat to søde og dygtige kollegaer, som startede hos os 01. november. Disse to optometrister skal de kommende dage lære alt om vores andres kaffevaner og andet inviklet stof, som til sidst gør dem til fuldblodige medlemmer af PSB gruppen på Østergade.

I ser Christine til venstre og Marlene til højre.

 

 

 

Og der er jo en grund til at vi fremhæver “her på Østergade”. Vi er nemlig lykkelige over at kunne præsentere vores nye forretning på Strandvejen 187 i Hellerup. Vi slog dørene op den samme dag som Christine og Marlene startede, den 01. november. Og på Strandvejen vil du kunne få nøjagtig den samme kompetente hjælp og vejledning, som du kan på Østergade. Du vil enda kunne bestille dine briller det ene sted, og hente dem det andet. Hvis det nu er det du synes ville være spændende. Så nu har vi et “Moderskib” og “Bettedatter”. Det er da ganske udmærket, ikke sandt?

 

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Paris viser sig fra sin bedste side (Silmo 2011)

Der findes en del optikmesser rundt omkring i verden. Dem som vi i Poul Stig Briller godt kan lide at besøge, er MIDO i Milano, VISION EXPO i New York og SILMO i Paris. Og vi har lige haft fornøjelsen af at tage en forlænget weekend i Paris, hvor vi så nyheder og gengangere i lange baner.

Udover de par nyheder vi var valgt at satse på (dem venter vi med at afsløre, indtil de er ankommet i butikken), besøgte vi gamle venner og bekendte fra forskellige verdenshjørner. Store mængder kaffe og vand blev indtaget, samtidigt med at brillestel en masse blev vendt, drejet, prøvet og til sidst bestillt.

Der tendenser ikke rykker helt så hurtigt i vores branche, må vi konstatere at vi stadig ser en del acetat (plastik) stel i runde faconer, store størrelser i naturlignende farver. Inspirationen kommer tydeligvis stadig fra 40′erne og 50′erne og hvor klassikere som Ray Ban’s Clubmaster og Olympian har inspireret mange unge designere, ser vi også de klassiske kattefaconer komme frem til kvinder. Så retro må endnu en gang blive det nye sorte.

Som det jo hører sig til var vi ude og spise en hurtig bid på Le Market, som klart kan anbefales. Især deres forret “Sort tallerken” er værd at bestille. Og ellers så vi Eiffeltårnet fra en taxa, Triumpfbuen fra en taxa, og dyner i vores senge. Det kræver sin mand og/eller kvinde at vælge og bestille kollektioner for det kommende halve år, hvor antallet overstiger hvad der kan tælles på hænder og fødder.

Men det er altid en fornøjelse.

P.S. I kan se vores billeder fra messen over på vores fotoblog.

Udgivet i Du kan blive klogere, Klassikere, Nye briller | Skriv en kommentar